Rabu, 20 April 2016

Keluarga Ali main Bowling

assalammualaikum dan salam sejahtera

Haaa kenapa keluarga Ali pulak kan. Sebab hubby Sazali..orang panggil Ali
Ali Imran..pun orang panggil Ali
Alisa Maisara...nampak tak Ali pangkal nama
Kolin pula Azlin...nama sebenar..dulu panggil Alin..ntah camner masuk zaman Uni terus 
tukar panggil kolin. Ada yang kata muka kolin iras Wan Khatijah..agaknye laa kan
So kira total up...kami lah Keluarga Ali

Weekend boring nak pergi Mall habiskan duit. Now kami sebagai parents perkenalkan Bowling untuk isi masa lapang anak-anak. Hubby dan kolin tak terer pun main hahaha
Tapi tak salah kan mencuba hatta masuk longkang 80%..
kolin adalah pernah main kalau perlawanan persahabatan kat pejabat. sesikit laa tak terer pun.
Lets the Game begin muahahahhaha


Kami main satu frame saja, ok lah tu kan..sebab anak-anak pun tak pernah main. 
Hubby kolin lah jadi trainer untuk malam tu. 


My boy and My Man tengah ajar macam mana nak hold bola bowling tu


Haaa gaya seorang jaguh bowling satu hari nanti. Dia memang minat betul sport yang ini. 
Mungkin nanti mana tahu, boleh wakil Malaysia hihihi


Alisa pulak hubby ajar cara tradisional. Pegang bola dan golekkan hahaha
Sebab bola yang paling ringan pun jadi paling berat untuk dia. Dia kan kurus, jaga makan. 

Sambil tunggu hubby dan ali imran baling kami sempatlah selfie dulu.



Selesai dah habis satu frame, kami wefie lagi



Inilah result kami main bowling malam tu hihih
Tak disangka-sangka, kolin yang kaki bangku boleh menang. Hubby benggang aje, sebab dia ingat dia strike dah boleh menang bergaya. Sekali kalah tipis !! Akan repeat dia bilang dong...


Tapi aktiviti kami tak berakhir kat situ aje, kami pergi lagi karaoke selama sejam
Pufff....kolin dan hubby tak dapat pegang microphone langsung. Ali dan Alisa kuasai habis.
Semua lagu kami pilih dia pandai nyanyi


Balik dari bowling dan karaoke baru pergi dinner. Malam tu anak-anak happy giler
Sebagai parent apa lagi kita nak kan..kebahagian anak-anak paling utama.
So korang jangan lupa plan aktiviti untuk anak-anak ok. Tak perlu spend duit banyak-banyak pun. 
Pergi main layang-layang pun anak dah happy tau.

Love,

Kolin Zainal

Tidak ada komentar:

Posting Komentar