Kamis, 21 April 2016

Rasai sendiri kebaikan minuman dari Nia Amira Beauty

assalammualaikum dan salam sejahtera

Alhamdulillah, akhirnya kolin dapat bertemu dengan minuman kesihatan ini. Kolin kalau korang semua nak tahu, memang ada masalah gastrik. Sejak 5 tahun lalu, masalah gastrik kolin memang menjadi-jadi sampai kekadang pergi klinik kena ambil injection. Sejak tu juga lah kolin memang tak nak skip makan, walau dalam hati meraung-raung nak berdiet kunun nya. Inilah produk kesihatan dari Nia Amira Beauty.


Nia Vera keluaran dari Nia Amira Beauty ini adalah produk keluaran muslim, buatan Malaysia dan ada sijil GMP. Jadi tak perlu risau lah akan apa-apa boleh diminum tanpa was-was. Cukup mudah nak minum Nia Vera ini hanya minum 3 sudu sebelum makan. Biasa kolin makan sebelum breakfast dan sebelum dinner. 

Nia Vera adalah sejenis minuman yang dirumus daripada Aloe Vera dan pati kurma Ajwa (kurma Nabi) untuk membantu mengekalkan kesihatan sistem penghadaman dan memperbaiki kesihatan secara keseluruhan. Macam kolin selalu google, orang yang ada masalah gastrik kena cuba minuman aloe vera tau.
Alhamdulillah,, baru 5 hari kolin amalkan minum memang tak sakit perut or gastrik akibat lewat makan. 
Kalau tidak memang pagi-pagi kolin dah bersarapan tau. Mudah-mudahan dapat membantu kolin berpuasa nanti. Manalah tau penyakit gastrik kolin boleh melayang terus. Lagi untung!!

Nia Vera juga ada Kurma Ajwa yang kita tahu ada kandungan serat yang tinggi, dan aloe vera mampu mengimbangkan pH optimum dalam usus kita. Jadi minuman yang berat bersih 1000ml ini bukan untuk peringkat dewasa sahaja. Malahan kanak-kanak pun boleh kalau nak minum. Lagi sedap, 3 sudu itu dicampurkan bersama jus buah-buahan tau. Segar sahaja bila kita minum. 

Gabungan Aloe Vera dan pati kurma Ajwa ini juga membantu dalam proses penyerapan nutrient ke dalam usus, memudahkan proses penghadaman, membersihkan sistem pencernaan, mencegah maslaah sembelit dan meningkatkan keupayaan sistem imunasi kita juga. Yang pasti goncang botol dahulu sebelum minum ok.

Inilah Nia Vera 

Satu lagi keluaran Nia Amira Beauty ialah Nia Ultimate Juice. Yang ini kolin amalkan juga 2 kali sehari sebelum makan. Goncang sebelum minum terus atau campurkan sahaja ke dalam minuman kita. Ada Vitamin B17 dan juga antioksidan. Menarik bukan! Rasanya pun masam-masam manis aje. 
Kandungan Nia Ultimate Juice memang terbaik. Jom kolin senaraikan supaya korang semua faham kenapa korang perlu minum Nia Ultimate Juice untuk kesihatan yang optimum. Kalau tak pun boleh hadiah bagi orang tua kita kat kampung. Sure mereka happy dengan Nia Ultimate Juice. Semua bahan semulajadi tau.
Antara kandungan Nia Ultimate Juice ialah:

1.  Manggis - membantu mengimbangkan sistem kelenjar endokrin disamping menyembuhkan peradangan

2. Durian Belanda - menyerang sel kanser secara efektif dan semulajadi, disamping melindungi sistem kekebalan tubuh.

3. Ekstrak Buah Naga - diperkaya dnegan serat yang membantu melancarkan sistem pencernaan manusia. Dapat menghindarkan diri dari kanser usus.

4. Ekstrak Kranberi - sumber yuang bagus bagi serat vitamin C dan vitamin E serta dapat mengurangkan risiko mendapat penyakit jantung, darah tinggi, strok, kencing manis dan obesiti. 

5. Habatussauda- komponen aktif seperti thymoquinone dan alpha-hedrin yang dikenalpasti dapat bertindak juga sebagai anti radang, anti mikro dan juga antiparasitik.

6. Ekstrak Stevia - merupakan pemanis semulajadi yang sangat seuai untuk pengidap diabetes.

7. Ekstrak Biji Aprikot - kaya dengan B17 atau amigladin disyorkan untuk makanan tambahan harian bagi tujuan kesihatan umum terutama mencegah dan merawat penyakit kanser.

8. Kiwi - mengawal kolestrol dan darah tinggi

9. Delima - antioksida yang bersifat antikanser dan melambatkan proses penuaan.

10. Ekstrak kurma - kaya dengan vitamin, karbohidrat, dan fiber. Berupaya juga membantu mengurangkan kolestrol di dalam badan. 


Inilah Nia Ultimate Juice yang sememangnya banyak khasiat dalam satu botol. Kolin minum kedua-dua produk kesihatan ini dengan niat nak badan lebih sihat dan cergas. Maklumlah umur pun dah pertengahan 30an. Sesuai lah ambil supplement yang sesuai kan. 

Happy sangat dapat berkongsi dengan korang semua pasal produk kesihatan ini. Kalau ada masalah gastrik dan masih  mencari apa yang sesuai. 
Janganlah lupa cuba Nia Amira Beauty iaitu Nia Vera dan Nia Ultimate Juice ini. Macam kolin masalah gastrik pun dah tak ada sangat kalau ter miss makan. Tak macam selalu, perut mudah masuk angin. 
Untuk lebih jelas, lebih maklumat korang boleh klik yang ini.

atau di talian 019-3709002, 010-4029002 atau 010-4019002
Boleh jadi pengedar juga tau, call atau pm Nia Amira Beauty saja ok.


Kedua-dua produk kesihatan yang penuh khasiat ini telah kolin cuba. Malah kolin panjangkan kepada ahli keluarga yang lain dalam rumah. Mana tahu kami sekeluarga boleh sihat bersama-sama kan.


 Amalkan Nia Vera dan Nia Ultimate Juice untuk kesihatan yang lebih baik ok. 
Dalam kesibukan seharian kesihatan perlu dijaga juga.
Senang sahaja 2-3 sudu, 2 kali sehari untuk kesihatan yang lebih baik.
Thank you Nia Amira Beauty berkongsi kebaikan ini dengan kolin. Happy!!!!



 Love, 

Kolin Zainal





 


Tidak ada komentar:

Poskan Komentar