Senin, 13 November 2017

Percantik Hunian dengan Bangku Kayu

Bukan hanya sofa dan kursi saja yang menghiasi dunia furniture. Ada juga bangku yang tak kalah populernya dengan 2 jenis tersebut. Seiring dengan perkembangan zaman, bangku yang dulunya hanya terbuat dari kayu yang didesain sangat simple, sekarang sudah divariasi kan dengan berbagai model yang menarik. Anda tertarik? Berikut ini sedikit ulasan mengenai bangku kayu tahan lama yang fabelio tawarkan.

Bangku Minimalis

Bangku atau stool ini mempunyai desain tanpa sandaran pada bagian belakangnya. Sehingga, jika anda ingin bersandar, bangku tersebut harus diletakkan di dekat tembok ataupun bidang vertikal datar lainnya. Apalagi ketika anda memiliki rumah sempit, bangku minimalis menjadi pilihan tepat untuk anda. Selain bangku tidak membutuhkan ruang yang banyak, bangku ini juga sangat nyaman sebagai tempat anda bersantai.
Berbagai jenis  dan model Bangku
Bentuk dan ukuran tempat duduk jenis ini sudah beraneka ragam, ada yang bentuknya bulat, kotak, oval bahkan dengan bentuk unik lainnya. Di beberapa toko furniture mungkin anda dapat menemukan dua model yaitu bangku rendah dan bangku tinggi. Bangku model rendah ini biasanya dipakai untuk bersantai sedangkan bangku model tinggi digunakan di bar atau café. Karena bentuknya yang unik, bangku sering digunakan di banyak kafe, bar dan juga restoran. Tidak hanya itu, bangku juga cocok diaplikasikan pada dapur anda. Dimana dapur kesayangan anda itu memiliki meja bar. Anda juga bisa meletakkan bangku cantik ini di taman untuk bersantai sambil menghirup udara segar. Sangat nyaman bukan?
Ada juga bangku dengan model pendek. Model ini sangat cocok untuk digunakan oleh anak-anak. Biasanya, bangku model pendek ini di bentuk dengan unik dan di lukis dengan warna-warni. Sangat cocok untuk anak anda kan? Material bangku yang dapat anda pilih juga sangat beragam, misalnya dengan bahan kayu, besi, aluminium dan sebagainya.
Jual Bangku Murah dan Berkualitas
Anda ingin menemukan bangku dengan harga murah tapi tidak murahan? Ya, fabelio adalah jawaban untuk anda. Selain harga yang fabelio tawarkan berkualitas, fabelio juga menjualnya sesuai dengan kantong anda. Fabelio menjual dengan berbagai model bangku, jadi anda bisa memilih sesuai dengan selera anda. Temukan produk-produk fabelio hanya di fablio.com. Temukan beragam bangku berkualitas dengan harga yang murah di situs furniture online fabelio.com.
Tidak hanya sekedar murah saja, fabelio juga memberikan garansi selama satu tahun selama satu tahun. Pembayarannya bukan hanya dengan cara cash, anda juga bisa mengangsur nya.  Sangat menguntungkan bukan?

Anda berminat membelinya? Ulasan tadi sedikit penjelasan mengenai bangku yang fabelio tawarkan. Jika anda perlu kejelasan lainnya, langsung saja hubungi customer service atau website fabelio. Fabelio dengan senang hati akan membantu anda mendapatkan pilihan terbaik. 

Selasa, 07 November 2017

Tips Beli Laptop Second Berkualitas

Bagi yang berencana akan beli laptop second jangan berkecil hati. Produk second tidak selalu tidak berkualitas. Banyak produk second yang memiliki kualitas baik dengan harga yang masih masuk di kantong. Bahkan jika Anda beruntung maka Anda bisa mendapatkan laptop bekas yang like new. Dalam artian semua kondisi nyaris sempurna sama dengan kondisi laptop baru. Memang sangat diperlukan untuk teliti dan hati-hati dikala Anda akan membeli produk elektronik bekas. Hal itu dikarenakan tidak semua orang bisa menggunakan perangkat elektronik dengan baik dan benar. Jika tidak teliti dalam memilih maka bisa saja Anda mendapatkan produk yang sangat tidak layak pakai. Dan ini sudah banyak dialami oleh pengguna perangkat elektronik seperti laptop dan komputer.



Berikut ini adalah beberapa tips mudah yang harus Anda lakukan disaat ingin  beli laptop second berkualitas:


  • Jangan Beli Produk Elektronik dengan Cara Online
Belanja online memang sudah menjadi bagian dari gaya hidup saat ini namun hal itu jangan sampai Anda tiru atau lakukan disaat belanja barang elektronik. Yang namanya membeli barang elektronik Anda berarti harus mau melakukan pengecekan fisik secara langsung. Jika membeli online apalagi yang tidak berada jauh dari kota Anda tinggal maka Anda bisa saja tertipu membayar barang yang tidak layak pakai. Jika pun ingin membeli online pastikan ada di satu kota dan Anda bisa langsung melihat barangnya secara nyata untuk dicek.
  • Cek Segel di Body Laptop
Hal ini sangat penting. Jika laptop second yang Anda cek dan bagian segel atau sticker nya sudah rusak atau sobek maka jangan ambil produk tersebut. Hal itu berarti bagian dalam laptop sudah pernah dibongkar. Untuk alasan apapun laptop yang sudah pernah dibongkar berarti kondisinya sudah pernah rusak parah. Urungkan niat untuk membelinya walaupun harganya murah dan pilih produk lainnya saja.
  • Cek Kelengkapan Laptop
Kelengkapan laptop sangatlah penting seperti charger, baterai, kabel dan juga kartu garansi atau kardus laptop beli laptop berarti Anda juga membeli semua perlengkapan tersebut. Jangan sampai sudah memutuskan membeli laptop tetapi ternyata Anda hanya mendapatkan laptop tanpa kelengkapannya. Lebih baik cari yang lain karena dikhawatirkan barang tersebut adalah barang curian atau selundupan. Cek juga serial number apakah sesuai atau tidak dengan yang tertera pada laptop tersebut.
  • Periksa Kondisi Fisik Laptop
Ini sangat penting walaupun terlihat sepele. Lakukan checking untuk bagian fisik laptop seperti body, layar apakah ada yang cacat, pecah atau retak. Jika ada yang cacat dan body laptop sudah tidak mulus sempurna jangan sungkan untuk membatalkan transaksi. Kecacatan atau sampai kerusakan itu berarti laptop sudah pernah terjatuh. beli laptop econd yang kondisinya masih sangat baik adalah keharusan.


Jumat, 03 November 2017

Undian Berhadiah Mewah Untuk Kamu Para Pengguna Telkomsel

Untuk kamu para pengguna kartu telkomsel mulai dari kartu Halo, kartu simPati, kartu LOOP, dan kartu AS. Telkomsel mengadakan undian berhadiah untuk kamu semua di penghujung tahun 2017. Bagi kamu yang beruntung, kamu akan memenangkan undian berhadiah mewah mulai dari mobil, motor, voucher belanja online hingga liburan gratis bisa kamu dapatkan pada momen ini. Hadiah ini diberikan sebagai bentuk apresiasi dan juga loyalitas kepada para pengguna kartu telkomsel yang selalu setia menggunakan telkomsel.



Dalam memberikan undian berhadiah tentunya telkomsel juga bekerjasama dengan pihak lain yaitu BLANJA.com. BLANJA.com adalah salah satu perusahaan toko online besar yang juga selalu memberikan pelayanan terbaik kepada para pelanggannya. Apalagi dijaman yang semakin canggih ini belanja online semakin digemari masyarakat di Indonesia. Berbelanja online memang saat ini dijadikan pilihan bagi mereka yang tidak memiliki banyak waktu untuk berbelanja di pusat perbelanjaan, namun harus memenuhi setiap kebutuhan.

Bagi sebagian orang yang sibuk dengan pekerjaannya, toko online sangatlah membantu mereka karena mereka memang membutuhkan suatu transaksi yang cepat. Kenyamanan juga menjadi salah satu faktor yang menjadikan konsumen bisa beralasan lebih memilih belanja melalui internet dibandingkan dengan belanja secara langsung. Seperti  bisa meminimalisir pengeluaran, belanja online juga bisa lebih menghemat waktu. Nah bagi kalian yang ingin mendapatkan undian berhadiah dengan belanja online caranya sangatlah mudah.

Untuk mendapatkan undian berhadiah ini kamu bisa tukarkan poin telkomsel yang kamu punya di my Telkomsel. Selanjutnya kamu akan diberikan voucher BLANJA.com secara gratis dari poin yang kamu tukarkan. Dengan voucher ini kamu harus belanja sebanyak mungkin dengan minimal transaksi Rp 30.000. Jika sudah berbelanja nantinya kamu akan otomatis mendapatkan nomor undian untuk memenangkan undian berhadiah. Akan ada hadiah yang bisa kamu dapatkan mulai dari voucher belanja online, mobil Honda, motor Yamaha, smartphone Samsung hingga jalan-jalan gratis yang bisa kamu manfaatkan untuk mengisi waktu liburan kamu di undian berhadiah.

Selasa, 01 November 2016

WikoUFeel best giler

assalammualaikum dan salam sejahtera

Buat korang yang masih mencari apa brand telefon bimbit nak beli, kolin nak cadangkan korang cuba WikoUFeel. Jenama ini memang agak asing kan di Malaysia, tapi percayalah Wiko Mobile Malaysia sedang bersaing dengan pelbagai jenama telefon bimbit yang berada di pasaran sekarang. Jenama Wiko adalah dari Perancis tau, boleh follow mereka di IG atau FB dan lihat sendiri semua spesifikasi yang ada. Buat masa sekarang kolin nak cerita mengenai WikoUFeel Space Grey.

 Sebagai seorang blogger, kolin memang cemburu sangat kalau tengok kawan-kawan hasilkan gambar yang menarik. So masa mula-mula kolin tengok kamera yang ada pada WikoUFeel lah dulu kan. Memang teruja tengok ada 7 mode yang boleh kolin pilih. Kamera belakang 13mp ada flash dan lampu manakala kamera hadapan pula 5mp ada flash. Mana nak dapat telefon bimbit yang canggih dengan harga berbaloi kan. Suka sebab semua gambar terang, lawa dan senang sangat untuk di edit. Mana-mana kamera yang kolin gunakan memang menjanjikan gambar yang menarik dengan WikoUFeel. Kalau tak percaya, kolin ada share kat Instagram kolin, pelbagai gambar yang kolin sempat snap mengunakan WikoUFeel. 




Ianya 5.0 HD IPS dengan 2.5 LENS, memang cukup kecil dan nipis, senang untuk di simpan di dalam poket seluar. 2nd Gen Fingerprint Sensor Technology ini lah dia yang paling best. Ada sekuriti mengunakkan finger print tau, bukan macam biasa pattern atau nombor untuk Lock telefon korang. Dengan WikoUFeel korang boleh dapatkan teknologi setanding dengan telefon bimbit jenama mahal tu. 

16GB Rom 3GB RAM dan memori boleh ditambah lagi mengunakan Micro SD Kad. Ianya Android terkini iaitu 6.0. Kiranya kalau korang nak cari telefon bimbit yang mampu milik dan berbaloi nak pakai, inilah dia. 

 
Nampak tak anak kolin Ali Imran yang berumur 10 tahun pun senang nak pegang. Bahagian belakang WikoUFeel agak kasar, tak licin. Disebabkan itulah kolin suka sangat, sebab kalau licin selalu gak terlepas dari tangan. Nak tengok youtube atau video lain pun dalam HD memang lawa lah video yang kita tengok. Pendek kata puas hati dengan WikoUFeel. Asyik cerita aje kan harga lupa nak cakap RM699 sahaja ! Dan ianya boleh di beli di LAZADA webpage juga tau. 


Kolin jatuh cinta sangat dengan WikoUFeel ini sebab kamera dan jua memori dia. Pergi event kolin boleh bergambar banyak-banyak dan ada masih mempunyai ruang untuk simpanan gambar. Senang nak faham fungsi WikoUFeel memang mobile friendly. Nipis, senang nak dibawa, ada torch atau untuk tangkap gambar di tempat yang gelap. Kalau nak selfie tu, tak perlu edit payah sangat pun. Aplikasi dah siap terus cantik aje gambar semuanya. Kalau korang dah berkenan boleh lah beli satu dan cuba pakai. Berbaloi untuk poket tau.

Love, 

Kolin Zainal

Senin, 31 Oktober 2016

'Mudahnya Kurus' bersama Dr. Malinda Heatlh & Beauty Academy

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera

Sebelum kolin cerita lanjut, kolin nak kongsikan kepada korang semua testimoni ada. Ini adalah bukti menunjukkan Dr. Malinda Health & Beauty Academy memang telah berjaya membantu ramai orang dalam pengurangan berat badan bagi menjalani hidup yang lebih sihat. Buat pengetahuan korang, OBESITI adalah satu penyakit. Dan daripada obesiti pelbagai penyakit yang boleh korang dapat juga, kiranya macam sakit berantai lah. Siapa yang hendak dipanggil 'gemuk' kan? Semua orang termasuk lah kolin kalau boleh nak maintain berat badan.
Dengan itu wujudnya Dr. Malinda Health & Beauty Academy dengan plan 23 hari menerusi HCG bagi membantu golongan yang 'terlebih berat badan' ini untuk kembali langsing. 




 Modified HCG Diet Plan, revolusi baru dalam rawatan obesiti. HCG adalah Human Chorionic Conadothrophin, sejenis hormon yang dihasilkan d dlaam badan manusia (lelaki dan wanita) dan ia dihasilakan dalam kadar yang tinggi ketiak wanita hamil. Ianya membantu hypothalamus memberi rangsangan untuk mengeluarkan lemak-lemak tersimpan diguna pakai sebagai sumber tenaga. HCG akan berfungsi sekiranya tubuh berada di dalam keadaan 'kebuluran' dimana HCG akan mengunakan lemak tersimpan dalam badan sebagai sumber pembakran tenaga dan iama memberikan 1500-4000 kalori sehari sebagai tenaga. 

Menarik tak, lemak tersimpan ditukar sebagai tenaga. Dan semua lemak-lemak degil kita akan di salurkan kepada tenaga dan boleh lah kembali maintain sihat. Rawatan HCG untuk obesiti ini telah dimulakan oleh Dr. Simeons, seorang doktor perubatan British. Kini di Malaysia, Dr. Malinda adalah seorang pakar yang boleh membantu dalam masalah ini.
Beliau sering tampil di kaca televisyen bagi menerangkan segala permasalah yang ada. Kalau nak lebih maklumat, kolin cadangkan korang follow dan LIKE facebook mereka di 

Jangan risau akan keselamatan program ini tau, ianya disahkan selamat kerana dah ramai berjaya mengunakan kaedah ini. Rawatan HCG ini bukan sahaja membantu membuang lemak-lemak lama tetapi membantu badan menjadi lebih pejal dan padat. Tidak lah mengeleber setelah kehilangan berat badan kan. Selain kehilangan berat badan, korang juga dapat memperbaiki tahap kesihatan secara keseluruhan. Dapat lah hilangkan masalah sendi, tidur lebih baik, tenaga lebih meningkat dan jua sebagainya. 


Progam HCG adalah 23 hari, mempunyai 3 fasa iaitu loading phase, burning phase dan maintenance phase. Jangan risau mereka ada pakar yang sentiasa membantu. Bagaimana mengambil HCG Injection ini adalah seperti berikut:

HCG Injection 125IU diambil setiap pagi
Injection selewat-lewatnya sebelum jam 11 pagi
Injection sebelum sarapan pagi

Mesti korang dah gerun dengar injection atau cucuk sendiri kan. Jangan lah khuatir tak perlu cari urat pun. Cuma inject bahagian lemak perut atau bahagian mana yang perlu dibuang lemaknya. Ada teknik yang membantu anda bagi membuat injection yang betul tau. 

Tiada masalah sampingan setakat ini dilaporkan sepanjang program HCG dilaksanakan. Kajian pun dah djalankan, korang hanya perlu mengikut sahaja langkah-langkah yang diberitahu. Buat makluman korang, mereka sedang menjalankan promosi diskaun istimewa bagi rawatan ini. Sesiapa yang rasa susah betul nak kurus dan buang lemak degil boleh lah Whatsapp mereka di 017-5084430 atau email di [email protected] Penerangan yang lebih teliti akan diberitahu buat korang yang ada soalan. Daftar cepat tau, dan semoga kita semua dapat jalani kehidupan yang lebih sihat di masa akan datang. 

Mudahnya Kurus bersama Dr. Malinda Healty & Beauty Academy


Love,

Kolin Zainal


Minggu, 30 Oktober 2016

COMPASIA - Program 'ReNew+' yang membolehkan Telefon Pintar diupgrade setiap tahun dengan mudah !

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera

CompAsia atau ComputerAsia Sdn. Bhd. adalah satu syarikat pelupusan aset teknologi maklumat (IT Asset Disposition) yang telah melancarkan satu program pemilikan yang bijak dikenali sebagai 'Renew+'.
Ianya dijangka dapat mengubah sikap penguna terhadap urusan jual-beli telefon pinta di Malaysia, Singapura dan juga Filipina. Pelancaran pada kali ini 'Renew+' adalah satu langkah perintis yang tidak pernah diterokai oleh mana-mana syarikat ITAD yang lain di ketiga-tiga negara. Oleh itu, korang kena baca apa yang kolin nak kongsi kali ini, kerana ianya sangat bermanafaat untuk ambil tahu mengenai gadjet ini.

COMPASIA telah ditubuhkan dari tahun 2012, di mana pada mulanya ianya membangun industri membaik pulih peralatan elektronik. Kini langkah progresif telah dilaksankaan termasuk penghapusan data secara selamat serta membaiki, membina semula, mengubah suai dan seterusnya memasarkan semula peralatan elektronik penguna yang terpakai ini. Perkakasan elektronik yang dibaikpulih untuk pengunaan semula adalah termasuk pelbagai komputer riba, komputer meja, laptop, monito, pelayan web, komputer tablet dan juga telefon pintar yang mereka di jual di laman web mereka sendiri iaitu www.comp-asia.com.


 Kemunculan Renew+ pada kali ini telah membolehkan telefon pintarbaru semakin mampu dibeli pada setiap tahun. Sebagai contoh: korang dah pakai iPhone6 korang dah setahun, nak upgrade ke iPhone7 pula, mudah sahaja mengunakan Renew+ yang ditawarkan oleh COMPASIA. Pembeli di Malaysia hanya dikenakan bayaran bulanan yang rendah untuk mendapatkan iPhone7 atau iPhone7+ dan disamping itu, pembeli juga dapat memulangkan iPhone mereka selepas selesai pembayaran selama 12 bulan bagi melayakkan diri untuk mendapat iPhone generasi baru tahun hadapan tanpa sebarang kerumitan susulan upgrade mahupun dikenakan yuran pembatalan. 



 Pembeli hanya perlu membeli iPhone terbaru ini dari kedai online CompAsia di link ini www.comp-asia.com atau mana-mana kedai yang menawarkan skim Renew+ ini. Dianjurkan melalui Maybank EzyPAy, pelan ansuran tanpa faedah selama 24 bulan hanya untuk pemegang kad kredit dari Maybank sahaja. Di samping menawarkan bayaran bulanan rendah tanpa apa-apa pendahuluan, pembeli turut berpeluang mendapat insuran 'Phone Guard' percuma selama setahun sebagai perlindungan dari skin retak. 

Menurut, Mr. Julius Lim Ketua Pegawai Eksekutif CompAsia, pada tahap permulaan ini ReNew+ dilancarkan hanya untuk menawarkan program upgrade bagi telefon pintar iPhone sahaja memandangkan permintaan yang tinggi. Walaubagaimana pun Mr. Julius Lim menyatakan matlamat CompAsia untuk menawarkan lebih banyak pilihan di masa akan datang. Mengharapkan impak kepada program ReNew+ kepada kepantasan teknologi yang berkembang ini, bagi memaksimumkan pengunaan kitaran hayat sesebuah telefon pintar. Kiranya sekarang, kepada sesiapa yang selalu mengikut perkembangan iPhone dan selalu ingin bertukar kepada yang latest atau terbaru tapi nak skim yang tidak terikat dengan kontrak atau apa-apa, skim ReNew+ ini adalah yang terbaik untuk kaki gadjet.

Jadi kepada semua peminat iPhone7 dan iPhone7 plus yang suka ikut perkembangan terkini, boleh lah try skim ReNew+ ini. Sebab setiap tahun korang boleh upgrade dengan bayaran bulanan yang sangat murah.

Untuk iPhone7 32GB RM160/sebulan, 128GB RM182/sebulan dan 256GM RM210 sebulan. Manakala untuk iPhone7 Plus 32GB RM190/sebulan, 128GB RM2015/sebulan dan 256GM RM240/sebulan. Ada 'phone guard' warranti untuk cermin telefon yang retak juga tau. Tak perlu terikat lagi dengan mana-mana rangkaian telefon yang ada, tiada pembayaran pendahuluan dan tiada bayaran untuk korang upgrade. Menarik kan COMPASIA RENEW+ PROGRAM. 

Cepat-cepat klik link mereka dan dapatkan semua tawaran menarik ini ok.

Love,

Kolin Zainal






Sabtu, 29 Oktober 2016

Bersantai di Hotel Primula Beach, Kuala Terengganu

assalammualaikum dan salam sejahtera

Selama dua malam kami menginap di HOTEL PRIMULA BEACH, KUALA TERENGGANU kami dihidangkan sekali sarapan pagi untuk dua orang. Sarapan pagi secara buffet ini  ada ciri-ciri makanan tempatan orang Terengganu. Ruang makan yang ada di Bayu Cafe ini juga selesa untuk seisi keluarga. Terletak sama level dengan lobi hotel ini, menjanjikan keselesaan tahap optimum untuk semua tetamu yang menginap di sini. Ada Nasi Dagang, Nasi Lemak, Keropok Goreng, Buah-buahan dan jua menunya berubah pada setiap pagi. Tapi kalau korang ke sini, jangan tak cuba nasi dagang. Kuah gulai ikan tongkol di Hotel Primula Beach ini memang antara yang paling sedap kolin pernah makan.


Ini tempat nak check in dan check out. Sama aras dengan Cafe untuk bersarapan. 






Di Cafe Bayu ada makanan timur dan barat. Pilihlah ikut selera ya. Dan pastinya selesai sarapan pagi aktiviti riadah dan santai sekitar hotel ada tau. Ada kolam renang dan jua pantai. Cuma kalau ke pantai memang perlu hati-hati sedikit. Menurut kata orang tempatan, pantai di sini bahaya. So kami cuma main di gigi air dan sempat jugalah main bola sepak pantai. Yang penting dapat 'vitamin-sea' tu kan.

Anak-anak kolin memang dah dari cermin cafe dah perhatikan kolam renang. Ada tempat gelungsur untuk kanak-kanak dan kolam untuk dewasa jua. Tak sabar lepas makan pagi nak terjun kolam kedua-duanya pun. Ada disediakan tuala mandi, tapi kolin frust masa ke sana tuala hanya akan ada pada pukul 11.00 pagi. Kalau dah mula mandi jam 8.00 pagi nak tunggu 11.00 pagi lama sangat dah kan. Paling kuat mandi kolam 2 jam, kami pun dah ready nak explore Bandar Kuala Terengganu.


Haa dedua budak ini memang kalau panas, mata terus jadi sepet. Tapi kolin paksa jugak nak ambil gambar, sebab kolin terangkan ini semua akan jadi kenangan abang dan lisa. Nanti dah besar adalah kenangan datang sini kan. Nasib baik mereka berdua setuju dengan penerangan kolin hahahahah




Dah penat mandi pool, korang juga boleh lepak tepi pantai sambil tunggu matahari terbenam, main-main pasir atau apa sahaja sukan pantai yang ada.


Macam yang ini, hubby dan anak-anak kolin main bola sepak pantai, siap Alisa jadi penjaga gol lagi.
Memang seronok betul main tepi pantai, sebab angin kuat hehehe



Inilah antara yang ada kalau korang menginap di Hotel Primula Beach, Kuala Terengganu ini. Ada kolam renang dan jua laut. Kalau nak merasa BBQ di waktu malam ditemani angin laut pun ada promosi.

Setakat ini kolin happy menginap di sini, dan berharap dapat datang lagi nanti.






Ada taman untuk korang lepak juga. Mana tahu nak melepak-lepak sambil bergosip kan.
Ini lah gambar kami, hari kedua breakfast berdua sahaja. Sebab anak-anak tak mahu bangun pagi. Dapatlah kami berdating berdua-duaan kan hehehehhe

Hope perkongsian ini ada manafaat bagi sesiapa sahaja yang hendak ke sini ok.


Love,

Kolin Zainal